Επίσκεψη μητροπολίτη Παύλου στο Ασκληπιείο και η «ψυχή» του νοσοκομείου π. Κωνσταντίνος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/12/2011

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 το απόγευμα,   ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  Γλυφάδας Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο, Εφημέριο του Νοσοκομείου, τον π. Αντώνιο Χρήστου Εφημέριο Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας και από μια ομάδα  περίπου 30 εθελοντών, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. (σημείωση «ierovima»: ο π. Κωνσταντίνος Μαλτέζος έχει ταυτίσει τη διακονία του με το Ασκληπιείο και δικαιολογημένα θεωρείται «ψυχή» του νοσοκομείου ) (στη φωτο μαζί με τον μητροπολίτη)

Αψηφώντας την βροχή και την κούραση από το ταξίδι στη Κύπρο, ο Ποιμενάρχης της Τοπικής Εκκλησίας, από τις 4.30 μ.μ. και για σχεδόν 4,5 ώρες , επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, μοιράζοντας Χριστουγεννιάτικα δώρα, (εικονάκια , δέματα με ευλογίες και γλυκίσματα), σε όλους τους ασθενείς, το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και στους συνοδούς των ασθενών. 

Σε όλους τους θαλάμους και τα τμήματα,  οι εθελοντές έψελναν Χριστουγεννιάτικους ύμνους, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια καθώς ο Σεβασμιώτατος συνομιλούσε, ενημερωνόταν για την κατάσταση της υγείας προσωπικά τους ίδιους τους ασθενείς, φεύγοντας  ευχόταν   περαστικά για γρήγορη ανάρρωση. Σε πολλές περιπτώσεις συνιστούσε να έχουν οι ασθενείς αλλά και οι συνοδοί τους, πίστη στο Θεό, κουράγιο και εμπιστοσύνη στους Γιατρούς του Ιδρύματος.

Στους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες,  τους ευχαριστούσε για ότι προσφέρουν στους ασθενείς και ευχόταν έλεγε να έχουν  κουράγιο  και καλή δύναμη στη δύσκολη και απαιτητική αποστολή τους και φυσικά καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με Χριστό

 

Μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεως σ, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εθελοντές που για άλλη μια φορά, στάθηκαν αρωγοί στο ποιμαντικό έργο της τοπικής Εκκλησίας και τον συνόδευσαν για άλλη μια επίσκεψη. Τους τόνισε να θεωρούνται ευλογημένοι που προσφέρουν ότι μπορούν στο Ίδρυμα και στο ευαίσθητο χώρο της Υγείας, έχοντας και οι ίδιοι  ευλογημένα Χριστούγεννα  υγεία για αυτούς και τους οικείους τους.    π. Αντώνιος Χρήστου

Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας