Η χριστουγεννιάτικη γιορτή των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/12/2011

Στο κατάμεστο μέχρι τέλος αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» διεξήχθη η χριστουγεννιάτικη γιορτή των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, οργανωμένη από το Γραφείο Νεότητος της τοπικής Εκκλησίας. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο μας λογοτέχνη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την κοίμησή του.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Χορωδία της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Νικολάου Μακρόπουλου, η οποία απέδωσε ύμνους από την μεγάλη εορτή της Χριστού Γεννήσεως, παιδιά από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ελένη Μπέλλου» της Ιεράς Μητροπόλεως, νέοι και νέες από την Φοιτητική Σύναξη που παρουσίασαν τη «Σταχομαζώχτρα» του Παπαδιαμάντη, θεατρικά διασκευασμένη, παιδιά από τις Ενορίες Αγίου Δημητρίου Άνω Παυλιάνας, Υπεραγίας Θεοτόκου Μαμάλων, Αγίας Κυριακής Χρυσηίδος, Αγίων Πάντων πόλεως, Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης Κοινοπιαστών, Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης Ποταμού, που έδωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μηνύματα για τα Χριστούγεννα εμπνευσμένα από τον μεγάλο μας λογοτέχνη και την σύγχρονη πραγματικότητα, με μουσική, απαγγελίες, δρώμενα και χρήση πολυμέσων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, κλείνοντας την εκδήλωση συνεχάρη τα παιδιά και όλους όσους συμμετείχαν για το αισθητικά άρτιο και νοηματικά πλήρες περιεχόμενο της γιορτής και ζήτησε από τους πολυπληθείς γονείς και θεατές να μην λησμονήσουν όχι μόνο τα μηνύματα των Χριστουγέννων, αλλά και την δύναμη της πένας του μεγάλου μας λογοτέχνη.