Εντάσεις παραμονές Χριστουγέννων στην Ιερά Σύνοδο και την Αρχιεπισκοπή

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/12/2011

Μια όχι τόσο ευχάριστη κατάσταση, περιμένει παραμονές Χριστουγέννων,  τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο που επέστρεψε από την Κύπρο. Ο μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος άνοιξε «πόλεμο» όπως πολλοί το περίμεναν και ζητά αίφνης, την παραίτηση του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου χαρακτηρίζοντάς τον με απαξιωτικά επίθετα.

Ο κ. Χρυσόστομος απαντώντας σε παραπολιτικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος πίεζε να αναλάβει τη θέση του προέδρου της διοικούσης επιτροπής της ΕΚΥΟ, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Ο συντάκτης του σχολίου είναι στρεβλά πληροφορημένος περί της Αλήθειας. Δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν. Ο Αρχιεπίσκοπος επέμενε να πάω στις Βρυξέλλες και αρνήθηκα. Επέμενε να πάω Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας και αρνήθηκα επίσης. Τέλος, μού πρότεινε το Διορθόδοξο Κέντρο και το ανήγγειλε μάλιστα στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Μάριο Μπέγζο, ο οποίος, μετά την εκλογή του ως Κοσμήτορος, υπέβαλε την παραίτησή του στον Αρχιεπίσκοπο οικειοθελώς. Όμως η νέα Τρόικα της Εκκλησίας, που γνωρίζει από την εποχή του μακαριστού Χριστοδούλου να εφαρμόζει κολοσούσειες τακτικές, αντέδρασε, διότι φοβήθηκε ότι η παρουσία μου θα μείωνε τις επιρροές τους. Πουθενά πάντως δεν προβλέπεται διδακτορικός τίτλος, πουθενά!"

Και ο μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, πως ζήτησε να παραιτηθεί ο Αρχιεπίσκοπος "δεδομένου ότι άγεται και φέρεται δίχως ενεργό ρόλο στα δρώμενα της εποχής".

Παραμονές Χριστουγέννων και στο κτίριο της οδού Ιασίου και όχι μόνο, αναμένονται …εκρήξεις!