Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής προτιμά την… Καλομοίρα

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 14/12/2011

(πηγή: briefingnews.gr) Πώς θα σας φαινόταν στην εκκλησία που πηγαίνετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, να βλέπατε καιμια συναυλία της Καλομοίρας;
Και όμως έγινε και αυτό, και μάλιστα υπό την αιγίδα όχι ενός αλλάδυο ιερών ναών στην Αμερική. Όπως φαίνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Αγίας Αικατερίνης του Νιου Τζέρσεϋ στην Αμερική, διοργανώνεται μεγάλη συναυλία της γνωστής τραγουδίστριας το επόμενο Σάββατο.  Μάλιστα όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα, θα υπάρχει πλούσιος μπουφές, συνοδευόμενος από σαμπάνια. Σε μια άλλη εκκλησία της Αμερικής, στην Ουάσιγκτον, η Καλομοίρα, θα κάνει σούπερ εμφάνιση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.  
Μάλιστα η αφίσα καλεί και τους κληρικούς της εκκλησίας να κάνουν άμεσα κράτηση, καθώς τα τραπέζια εξαντλούνται. Στην αφίσα της, υπάρχουν και οι τιμές κράτησης, που ξεκινούν από 50 δολάρια για τα μικρά παιδιά και φτάνουν μέχρι τα 200 δολάρια αν βρίσκεσαι πρώτο τραπέζι- που μέσα στο ναό; Είναι απορίας άξιο, το σκεπτικό με το οποίο οι Έλληνες του εξωτερικού δέχτηκαν να κάνουν συναυλίες της Καλομοίρας στις ορθόδοξες εκκλησίες.

Από την άλλη είναι γεγονός πως η εκκλησία, έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο εξωτερικό, καθώς είναι συνδετικός κρίκος με τις παραδόσεις και τα ελληνικά έθιμα.  
Πάντως να διαφημίζεται, αλλά και να δίνει συναυλίες η Καλομοίρα στις ορθόδοξες εκκλησίες με σαμπάνιες και πλούσιους μπουφέδες, είναι κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουμε.