Ειρηνική επίσκεψη αρχιεπισκόπου στην Κύπρο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2011

(Εκ της Ιεράς Συνόδου)  Επίσημη ειρηνική Επίσκεψη στην Εκκλησία της Κύπρου θα πραγματοποιήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, από 14 έως 18 Δεκεμβρίου 2011.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο θα συνοδεύουν στην Κύπρο οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες: Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, καθώς και άλλα εκκλησιαστικά υπηρεσιακά πρόσωπα.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ε.ε. θα γίνει η επίσημη υποδοχή στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μακαριώτατος και η Συνοδεία Του θα επισκεφθούν τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτριο Χριστόφια.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τα Φυλακισμένα Μνήματα, το Βυζαντινό Μουσείο Εθνάρχου Μακαρίου Γ καί το Στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου θα αναχωρήσει για την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου θα γίνει δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βασίλειο και στον Καθεδρικό Ναό θα τελεσθεί Δοξολογία.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα τελεσθεί Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο, στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Στροβόλου.