Αποχαιρέτησαν τον μακαριστό αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Μπολιαστή

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/03/2015

π. Αντώνιος Χρήστου- Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, κατάνυξης κι ευλάβειας αποχαιρέτισαν χθες κλήρος και λαός της Μητρόπολεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. και της Αγιοταφικής Αδελφότητος εν Ελλάδι, κατά την εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Μιχαήλ Μπολιαστή, στον κατάμεστο Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου.

 

Η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας. Στο τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας διαβάστηκε συλλυπητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου του Γ΄.

 

Στη συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Γλυφάδας Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, ομίλησε για το Μυστήριο του Θανάτου και του απολυτρωτικού έργου του Σωτήρος μας Χριστού και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του εκλιπόντος Αρχιμανδρίτου π. Μιχαήλ.

 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος αναφέρθηκε και ανέλυσε θεολογικά το "Μακαρία ἡ ὁδός, ἣ πορεύει σήμερον, ὅτι ἡτοιμάσθη σοι τόπος ἀναπαύσεως", το οποίο πρἐπει να μας παρηγορεί και να μας δίνει ελπίδα και χαρά υπό το Φως της Αναστάσεως Του Σωτήρος Χριστού.