Κοντά στη μαθητιώσα νεολαία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/03/2015

Την Πέμπτη 19-3-2015 και ώρα 13:00, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ικανοποιώντας σχετική πρόσκληση που του απευθύνθηκε από τους Διευθυντές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Καλλιανών, του Δήμου Σικυωνίων, επισκέφθηκε περιχαρής τα συστεγαζόμενα Σχολεία τους.

 

Με θετική διάθεση και σε πολύ εγκάρδιο κλίμα ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή τους Διευθυντές και το προσωπικό των Σχολείων, γνώρισε τα παιδιά και τους ανάλυσε τα περί πνευματικής σχέσεως του Επισκόπου με τους Χριστιανούς ως Πνευματικού Πατρός προς τα Πνευματικά του Τέκνα. Ακολούθως, νουθετώντας τα τους ομίλησε για την Εκκλησιαστική βιωτή και την Χριστιανική ηθική, εξηγώντας ταυτόχρονα γιατί πρέπει, ως Χριστιανοί, να μετέχουμε στην Λατρευτική και Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας. Επίσης, με αφορμή την δωρεά μιας Καινής Διαθήκης σε κάθε παιδί αναφέρθηκε στον Απ. Παύλο, Ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Τοπικής Εκκλησίας της Κορίνθου και τις προς Κορινθίους Επιστολές Του, που εμπεριέχονται στην Καινή Διαθήκη καθώς και στην υπερηφάνεια που πρέπει να αισθάνεται αλλά και την συνέπεια που πρέπει να διακρίνει κάθε Κορίνθιο, ως μέλος της Εκκλησίας που Αυτός ίδρυσε.

 

Καταλήγοντας, ευχήθηκε τόσο στους μαθητές, όσο και στους καθηγητές τους καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, παρέδωσε και διάφορες άλλες ευλογίες της Ι. Μητροπόλεώς μας και δεσμεύθηκε να επαναληφθεί η άκρως εποικοδομητική αυτή συνάντηση με την πρώτη ευκαιρία στο μέλλον αφού ικανοποίησε τους πάντες.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.