Σε επαγρύπνηση καλεί τους ιερείς ο Προκόπιος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/03/2015

I.M. Φιλίππων Διανύοντες την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, υπάρχουν θέματα και ζητήματα της επικαιρότητος, που αφορούν στην Εκκλησιαστική διοίκηση και στους Λειτουργούς της, καθώς και στο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα του έργου της Ποιμαντικής διακονίας και κοινωνικής προσφοράς, τα οποία χρήζουν διαβουλεύσεως για την από κοινού αντιμετώπιση και επίλυση τυχόν δυσχερειών και προβλημάτων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Λαού του Θεού.

Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 και ώρα 9 το πρωί η Γενική Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου στην Πνευματική Εστία Καβάλας, η οποία κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται μέσα στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Κατά την διάρκεια της Συνάξεως, ακούσθηκαν απόψεις, εδόθησαν συμβουλές και διευκρινίσεις και χαράχθηκε για μία ακόμη φορά, συντονισμένα και όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά η πορεία της ποιμαντικής δράσης.

Μετά τόν χαιρετισμό και τις Ανακοινώσεις του Μητροπολίτου  κ.κ. Προκοπίου ακολούθησαν σύντομες και περιεκτικές εκθέσεις σε θέματα που αφορούν την εξελισσομένη, σύμφωνα μέ τον νόμο, διαδικασία αξιολογήσεως των Κληρικών, την δημιουργία και χρήση ιστοσελίδων από τους εκκλησιαστικούς φορείς (ι.Μητροπόλεις, ιεροί ναοί καί μονές) και κληρικούς, το επίκαιρο ζήτημα της καύσης των νεκρών και την ανάλυση των θεμάτων οργανώσεως των δομών κοινωνικής δράσεως της τοπικής Εκκλησίας.

Οι έκτακτες και πρωτοφανείς συνθήκες της καθημερινότητας, απαιτούν την επαγρύπνηση των Διακόνων της Εκκλησίας του Θεού και την αμέριστη έμπρακτη συμπαράστασή τους στον πονεμένο και συνεχώς δοκιμαζόμενο άνθρωπο.