"Για να ξέρουμε τι εορτάζουμε και να μην το ξεχνάμε"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/03/2015

«Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821 και στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου».

Εορταστική Εκδήλωση για την 194η Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ημέρα Ψυχικής και Εθνικής Ελευθερίας καθώς επίσης και για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, διοργανώνει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23η Μαρτίου και ώρα 18:30 μ.μ στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας στον Πύργο και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Καθηγητή Νεώτερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ με θέμα: «ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ».


Θα ακολουθήσει προβολή επίκαιρου βίντεο με αναφορές στην Επανάσταση του 1821 και στους Ήρωες αυτής, καθώς επίσης στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, στην προσφορά της Εκκλησίας κατά την Εθνική Παλιγγενεσία, στην Προσφορά της Γυναίκας τα χρόνια της σκλαβιάς και στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου της Μητέρας του Κυρίου μας, την Υπέρμαχο Στρατηγό που μας χάρισαν την Πνευματική και Εθνική Ελευθερία.


Το οπτικοακουαστικό αυτό αφιέρωμα έχει επιμεληθεί ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας ως ελάχιστο φόρο τιμής και αντίδωρο ευγνωμοσύνης, σήμερα που ζούμε σε καιρούς και τόπους αντιηρωϊκούς τιμώντας έτσι «εκείνες τις χιλιάδες των αμόρφωτων ανθρώπων για την ηρωϊκή τους έξαρση και την ηρωϊκή στάσης ζωής που έδειξαν και οι οποίοι θυσιάσθηκαν κατά την Εθνική Παλιγγενεσία για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. και εμείς οι μορφωμένοι σήμερα κάνουμε τα πάντα για να ζούμε σκλάβοι. και να τρώμε τα ξυλοκέρατα των πάσης φύσεως εκμεταλλευτών μας»