Νέος Πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/03/2015
 
Έναν νέο Πρεσβύτερο απέκτησε σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Πρόκειται για τον εθελοντή Κληρικό π. Νικόλαο Κουμπαρούλη, έγγαμο και πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος έλαβε τον 2ο βαθμό της Ιερωσύνης από την Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, παρουσία πλήθους πιστών.
 
Τον νέο Ιερέα προσφώνησε πατρικώς ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χαρακτήρισε την ιερωσύνη «σταυρώσιμη πορεία». Επεσήμανε στον π. Νικόλαο ότι «καλείσαι να ενώσεις τη γη με τον ουρανό, όπως συμβαίνει με τον Σταυρό. Αυτή είναι η αποστολή του Ιερέως στον σύγχρονο κόσμο, να ξαναδώσει την ελπίδα και να ζωντανέψει στις καρδιές την εμπιστοσύνη στον Θεό. Είναι το μόνο που μας έχει μείνει, ιδιαίτερα τούτη την εποχή. Ταυτόχρονα, καλείσαι να ενώσεις τους ανθρώπους, να συμπαραστέκεσαι στα προβλήματα τους, να νιώσουν την πατρική σου παρουσία. Καλείσαι να γίνεις παράδειγμα…».
Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την εθελοντική προσφορά του π. Νικολάου στην Εκκλησία, σε μία εποχή κρίσης, με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά με ολόθυμη διάθεση προσφοράς και θυσίας για τον λαό του Θεού. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Θεό, γιατί, παρόλη την κρίση «δεν μας στερεί τη χαρά να αναδεικνύουμε νέους κληρικούς, που θα λειτουργούν τα Θυσιαστήρια και θα κρατούν ζωντανές τις ενορίες μας. Γι’ αυτό και ο π. Νικόλαος, όπως και πολλοί άλλοι, είναι αξιέπαινος, γιατί τόλμησε να αφιερώσει, κυριολεκτικά, τη ζωή του στα χέρια του Θεού…».
 
Ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί προσωρινά στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου και αργότερα θα αναλάβει εφημεριακές ευθύνες σε χωριό του Νοτίου Πηλίου.


 
Εκ του Γραφείου Τύπου