Η άποψη του αρχιεπισκόπου Κύπρου για τους Έλληνες εργαζόμενους

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 11/03/2015

Πρίν από δύο ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα Cyprus Times, στον δημοσιογράφο Χριστόφορο Χριστοφή

Σε ερώτηση για το «πείραμα του Αλέξη Τσίπρα» (ο δημοσιογράφος προφανώς εκτιμά ότι η Ελλάδα κυβερνάτει πειραματικά), ο μακαριώτατος δίνει μια απάντηση που δεν είναι ιδιαίτερα τιμητική για τους εργαζόμενους έλληνες.

 

Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης και τα σχόλια δικά σας.

 

ΕΡ. Πως αξιολογείτε το πείραμα του Αλέξη Τσίπρα;

 

Μακαριώτατος:Όταν ήρθε κι εδώ, του είχα πει «ο ελληνικός λαός έχει μια νοοτροπία, αυτή τη νοοτροπία μπορείς να την αλλάξεις;». Μου είπε «όχι δεν μπορώ να αλλάξω τη νοοτροπία του ελληνικού λαού».

Δυστυχώς, εν μέρει και ο δικός μας λαός, αλλά ιδιαίτερα οι αδελφοί Έλληνες θέλουν να μην δουλεύουν αλλά στο τέλος του μηνός θέλουν το μισθό τους. Αυτό δεν γίνεται, αυτή η νοοτροπία πρέπει ν’ αλλάξει. Δεν μπορούν να υπάρχουν υπερδιπλάσιοι υπάλληλοι σε ένα χώρο που δεν δουλεύουν όλοι. Πρέπει οι μισοί να φύγουν. Μ’ αυτό δεν θα πάει το κράτος μπροστά. Η περίπτωση της Ελλάδας, πιστεύω ότι είναι πολύ – πολύ δύσκολη. Δηλαδή όση χάρη και να τους κάνουν οι Ευρωπαίοι, ακόμα και να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν πιστεύω ότι μπορούν να το αποπληρώσουν. Πρέπει να γίνει κάτι.