Τέλος στις φήμες για το μέλλον του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/12/2011

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά. Η κρίση που σοβεί και στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι υπαρκτή αλλά συνάδελφοι που τον υπηρετούν εκτιμούν πως είναι αντιμετωπίσιμη. Μήνες τώρα μητροπολίτες εξέφραζαν διαφορετικές απόψεις για την ποιότητα του σταθμού και πολλές φορές ο αρχιεπίσκοπος γινόταν αποδέκτης παραπόνων, δικαιολογημένων και μη. Τις τελευταίες μέρες «κτύπησε» το ραδιοσταθμό ο χειρότερος ιός: οι φήμες και οι κατευθυνόμενες πληροφορίες!

«Πληροφορίες» από τον τέταρτο όροφο του Συνοδικού Μεγάρου κάνουν λόγο για «λουκέτο στο σταθμό», ενώ στους υπολοίπους ορόφους, οι «πληροφορίες»  αναφέρουν  ότι «δεν θα κλείσει, αλλά κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι πέρασαν οι «χρυσές» εποχές».Κάποιοι άλλοι, εντός του σταθμού επιλέγουν ΜΜΕ και διαρρέουν πληροφορίες που ελέγχονται ως ανακριβείς. 

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και επειδή ουδείς δικαιούται να παίζει με το ψωμί 34 εργαζομένων, θα πρέπει να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το ποιες είναι οι προθέσεις της Εκκλησίας για το μέλλον του ραδιοφωνικού σταθμού. Και μάλλον ΔΕΝ υπάρχει πρόθεση για λουκέτο. Η επιλεκτική πληροφόρηση ιεραρχών και λαϊκών προς συγκεκριμένα ΜΜΕ, ουδεμία υπηρεσία προσφέρει και μάλλον περιπλέκει την κατάσταση.