Άλιμος: Ο ναός που «σιωπούσε» 25 χρόνια!

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 09/03/2015

 

Μαζί με την αλλαγή της ιδιοκτησίας στο κτήμα Τραχώνων στον Άλιμο, απ' ότι φαίνεται άλλαξε και η πολιτική προσέγγισης των κατοίκων στο εσωτερικό του και ιδιαίτερα στον Βυζαντινό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. 

Όπως μας πληροφορεί η Επιτροπή Κατοίκων Αλίμου για τους Τράχωνες, με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε η δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στο Βυζαντινό ναό και το μοναδικό περιβάλλον, το φυσικό κάλλος και οι ψαλμωδίες των ιερέων συνέβαλαν σε μια κατανυκτική και μοναστηριακή ατμόσφαιρα. 

Να σημειωθεί ότι η τελευταία ακολουθία Χαιρετισμών έγινε στον Ναό πριν από 25 χρόνια!

Όλα τα παραπάνω όπως αναφέρει η Επιτροπή,  οφείλονται στην καλή διάθεση που έχει επιδείξει ο καινούργιος ιδιοκτήτης του κτήματος,  που είναι η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. 

Η ελληνική εταιρεία Σκλαβενίτης από την πρώτη στιγμή που αγόρασε την εταιρεία ΜΑΚΡΟ διεμήνυσε ότι θα υπάρξει καλή συνεργασία σχετικά με τον ναό. 

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα αποτελεί πλέον πρόβλημα ο περιορισμός των 150 ατόμων που θα εισέρχονται στον Ναό, όπως γινόταν επί ΜΑΚΡΟ και θα διευκολύνουν πλέον την πρόσβαση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο κτήμα.

Όταν μια εταιρεία, όπως ο Σκλαβενίτης, είναι αληθινά φιλική και έχει ανθρώπινο πρόσωπο, τονίζει η Επιτροπή Κατοίκων,  τότε αυτό θα έχει θετικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία. Τέτοιες εταιρείες οφείλουμε να τις στηρίζουμε! (κείμενο-φωτο vimaonline.gr )