Στη ΣΕΑΠ ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 07/03/2015
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, επισκέφθηκε τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος για την τέλεση των Β΄ Χαιρετισμών. 
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Διοικητής της ΣΕΑΠ ταξίαρχος Γεώργιος Μπουζάκης, ο στρατιωτικός ιερεύς πρωτ. αντισυνταγματάρχης Νεκτάριος Μαρκάκης και οι διευθυντές των διευθύνσεων της Σχολής. Στην ακολουθία παρέστησαν επίσης, ο αρχιπλοίαρχος της διοικήσεως Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι των μονάδων της πολεμικής αεροπορίας, της αστυνομίας, οικογένειες αξιωματικών και επισκέπτες. 
Στην προσφώνησή του, ο στρατιωτικός ιερεύς, ευχαρίστησε εκ μέρους του προσωπικού τον Σεβασμιώτατο για την τιμή να επισκεφθεί τη Σχολή και να τελέσει τους Χαιρετισμούς, ενώ παράλληλα κόμισε τις ευχαριστίες του Διευθυντού του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ και του Διευθυντού Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΣ.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σεπτό και ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου, στην Οποία απευθύνονται οι Χαιρετισμοί και τόνισε ότι η Παναγιά μας είναι το πρότυπο του ανθρώπου που εκπροσωπεί όλη την ανθρωπότητα. Επαίνεσε την παρουσία όλων των στελεχών και μαθητών της ΣΕΑΠ, στα πρόσωπα των οποίων, όπως δήλωσε, βλέπει όλη την Ελλάδα. 
Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Διοικητής της Σχολής προσέφερε κέρασμα στους προσκεκλημένους.