Δύο λόγια για τη μισθοδοσία του Κλήρου

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 05/03/2015

του Κώστα Ζαφειρίου

 

Στο περιθώριο της συνάντησής μου με εξ’ απορρήτων σύμβουλο υπουργού της κυβέρνησης, ετέθη θέμα μισθοδοσίας του κλήρου από το Δημόσιο. «Αυτό το θέμα κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει…Η Εκκλησία έχει τα κονδύλια να συντηρήσει τους υπαλλήλους της. Δεν είναι του παρόντος αλλά κάποια στιγμή πρέπει  να μας απασχολήσει σοβαρά». Αυτό μου είπε ο σύμβουλος, ενώ την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μετά τη συνάντηση που είχε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον κ. Ιερώνυμο δήλωνε: ¨από την πλευρά της Πολιτείας δεν τίθεται ζήτημα διακοπής της μισθοδοσίας του κλήρου από το δημόσιο¨.

 

Αναφέρομαι στο περιστατικό και επισημαίνω: Αυτό που είπε ο κ. Μάρδας στον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, να ειπωθεί και από τα χείλη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

 

Να σταματήσουν οι παρασκηνιακοί ψίθυροι και από  κυβερνητικά χείλη που διαφωνούν με την μισθοδοσία του κλήρου από το Δημόσιο.

 

Η εμπάθεια κάποιων απέναντι στους κληρικούς ας εκφραστεί με την απουσία τους από τις εκκλησίες, τους αγιασμούς και τις ορκωμοσίες.

 

Εκτός και αν οι σημερινές υπουργικές δηλώσεις, είναι στάχτη στα μάτια...