Οφφίκιο αρχιμανδρίτη σε εφημέριο της Ι.Μ.Διδυμοτείχου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/12/2011

(εκ της Ιεράς Μητροπόλεως) Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου στην ομώνυμη ενορία της κωμοπόλεως της Δαδιάς, της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου.  

Την κυριώνυμο ημέρα Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου ε.ε., χοροστάτησε στον όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προεξήρχε της Λιτανείας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός. Προ του τέλους της Θείας λειτουργίας, συνεχάρη τον εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δια  την  επί τα βελτίω αναμόρφωση του Ιερού Ναού και τις άλλες πνευματικές δραστηριότητες της ενορίας, που αναπτύχθηκαν πρόσφατα, και απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον εφημέριο π. Αγαθάγγελο Πιστόλα. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Ταξίαρχος της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας κ. Δημήτριος Αλεβίζος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου κ. Νικόλαος Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Δημ. Διαμερίσματος και άλλοι επίσημοι.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Παταγής, παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδος κ. Δημ. Μουζά και πλήθους πιστών.

 Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Φιλιππούπολη για να ευχηθεί στον άγοντα τα ονομαστήριά του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Νικόλαο.