Το τάμα:Μόσχα-Ελλάδα με τα πόδια!

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/02/2015

π.Αντώνιος Χρήστου Ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βούλας, δια του Φιλοπτώχου Ταμείου του, διοργάνωσε την 6η προσκυνηματική εκδρομή του, για το Εκκλησιαστικό Έτος 2014-2015, τη Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, με προορισμό την Ι.Μ. Αττικής Παντοκράτορος Ταω Πεντέλης .

 

Οι 52 συμμετέχοντες στην Εκδρομή, προσκυνησαν στο καθολικό, τα θαυματουργικά σκηνώματα των Θεοφόρων Πατέρων της Μονής που μαρτύρησαν το Πάσχα του 1680 από τους πειρατές, προσκυνήσαμε στο Καθολικό, ξεναγηθήκαμε στους υπόλοιπους ιερούς χώρους της Ιεράς Μονής, τελεσαν Αρτοκλασία υπέρ Υγείας όλων των συμμετεχόντων στην Εκδρομή και συμμετείχαν στην Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου.

 

Αξίζει να αναφέρουμε το εξής θαυμαστό θαύμα που διηγήθηκε  Μοναχή και έγινε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα : "Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε ένα παιδί παραπληγικό από την Ρωσία με τους γονείς του 21 προς 22! Δεν είχε περπατήσει ποτέ στη ζωή του! Στο μυαλό όμως διάνοια ! Τελειόφοιτος της Νομικής αριστούχος! Προσκύνησαν τα ιερά σκηνώματα των Αγίων, τον Σταύρωσε και η Γερόντισσα με Ιερά Λείψανα και του είπε : Οι άγιοι έχουν παρρησία και τους ακούει ο Θεός!

Από εσένα εξαρτάται πλέον αν έχεις πίστη να σηκωθείς να περπατήσεις! Κάποια στιγμή οι γονείς επισκέφθηκαν την έκθεση της Μονής και το παιδί έμεινε μόνος του στο Ναό, όπου σε λίγο σηκώθηκε και όχι μόνο αυτό άρχισε να τρέχει στο προαύλιο και σε άλλους χώρους της Μονής!! Το θαύμα έγινε ! Ο νέος θεραπευμένος ποια, είπε ότι όταν αποφοιτήσει από την Νομική της Μόσχας, θα έρθει με τα πόδια στην Ελλάδα να προσκυνήσει στο μοναστήρι!!"

 

Μετά το τέλος του Μ. Αποδείπνου, στις 6.30 μ.μ. το βράδυ αναχωρήσαν όλοι για την Ενορία και στις 7.35 μ.μ. εφτασαν στο Ναό, όλοι ευχαριστημένοι γι’ αυτή τη σύντομη αλλά τόσο ουσιαστική πνευματική απόδραση

Η επόμενη προγραμματισμένη προσκυνηματική Εκδρομή της Ενορίας, θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2015 με προορισμό τα ιστορικά Καλάβρυτα.