«Πρέπει η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως Ορθόδοξος Ναός»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/02/2015

Σήμερα, Κυριακή της Απόκρεω, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας.

Στο πρώτο μέρος του κηρύγματος του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της μελλούσης κρίσεως και ανέλυσε το ποιος είναι ο Κριτής, ποιοι οι κρινόμενοι και ποια τα κριτήρια της κρίσεως, προτρέποντας να αγωνιζόμαστε όλοι τον καλό αγώνα ελέγχοντας τον εαυτό μας στον τομέα της αγάπης, έχοντας συναίσθηση της αναξιότητος μας και προσμένοντας το θείο έλεος.

Στο δεύτερο μέρος του κηρύγματος ο Παναγιώτατος, εξ αφορμής ενός δημοσιεύματος, στο οποίο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ζητά τη λειτουργία τζαμιού στη Θεσσαλονίκη, και μάλιστα στο Λευκό Πύργο, απάντησε: «Πρέπει η Αγία Σοφία να λειτουργήσει και πάλι ως Ορθόδοξος Ναός! Πρέπει να επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης!»

 

Ακόμη ο Παναγιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται για την πατρίδα μας αλλά και για τους κυβερνόντες, καθώς αύριο είναι μια κρίσιμη ημέρα για την Ελλάδα, ευχόμενος η απόφαση της Ευρώπης να είναι ευεργετική για το λαό μας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστες επτά νέα παιδιά της ενορίας του Προφήτου Ηλιού, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για το ποιμαντικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και νεανικό έργο της εν λόγω ενορίας συγχαίροντας όλους τους συνεργάτες του Ιερού Ναού με πρώτο τον προϊστάμενο Αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά.