Ιερόσυλοι στην Αγία Μαύρα Ζακύνθου-φωτορεπορτάζ

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/02/2015
Ο φακός του Νυχθημερόν, σήμερα το απόγευμα, βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, στον περιώνυμο Ναό των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ζακύνθου. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της λέξης "έγκλημα". Περί αυτού πρόκειται. Όλοι οι Ναοί μας, είτε ως τόποι λατρευτικοί, είτε ως τόποι πολιτισμού (ανάλογα με το βλέμμα ενός εκάστου) είναι στην καρδιά μας. Κάθε, λοιπόν, παραβίασή τους είναι έγκλημα και βιασμός. Πολύ περισσότερο ο εν λόγω (παρα)βιασθείς Ναός, γνωστός ανά την Ορθοδοξία και όχι μόνον, ο οποίος, τον Δεκέμβριο του 2005, αποτεφρώθηκε εντελώς το εσωτερικό του και δέκα χρόνια μετά πασχίζει να ανθίσει από την τέφρα του. 
 
Σήμερα τα χαράματα -όπως ήδη Σας πληροφορήσαμε με έκτακτη είδηση- οι ιερόσυλοι, παρά τον συναγερμό που αμέσως χτύπησε, σε λίγα μόλις λεπτά και μέχρι που να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι, έσπασαν την κεντρική εξωτερική θύρα (σημειωτέον, στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τμήμα της είναι μαύρο από την πυρκαγιά του Ολοκαυτώματος), έτρεξαν στην Καθέδρα της Αγίας, την παραβίασαν από την οπίσθια πλευρά και πήραν την ίδια την Εικόνα, μαζί με όλα τα τάματα της ευσέβειας των πιστών. 
 
Όλα αυτά έχουν καταγραφεί από τις κάμερες, τις οποίες μελετά το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου. Και παρά το ότι οι δράστες φορούσαν κουκούλες, όλοι ελπίζουμε να βρεθεί η άκρη του νήματος, ώστε να ξηλωθεί επιτέλους και αυτή η ανόσια εγκληματική ομάδα! nyxthimeron.gr