Η Μητρόπολις Σερρών τίμησε επιχειρηματία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/01/2015

Ι.Μ.Σερρών Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγος με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών χοροστάτησε στον μεγάλο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών Τερπνής. Στο κήρυγμα του τόνισε την διαχρονική προσφορά των τριών Ιεραρχών ως Ποιμένων και διδασκάλων της Εκκλησίας.

Αναφέρθηκε στο πρόσωπο του καθ’ ενός ξεχωριστά και περιέγραψε με λόγο γλαφυρό τις αρετές και τα χαρίσματα που κοσμούσαν τα πρόσωπα των τριών αυτών μεγάλων Ιεραρχών, του Μεγάλου Βασιλείου, του Θεολόγου Γρηγορίου και του Χρυσορρήμονος Ιωάννου.

 

Έκλεισε τον βαθύτατα θεολογικό του λόγο αναφερόμενος στην διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ των πιστών της Βασιλεύουσας για το ποιός από τους τρείς είναι σπουδαιότερος. Διαμάχη που θεραπεύτηκε τελικώς από την αγία  Εκκλησία μας, πού ως χώρος συνθέσεως και ενότητος των χαρισμάτων του Θεού στόν άνθρωπο, καθιέρωσε τόν 11ο αιώνα τον κοινό εορτασμό και των τριών  Ιεραρχών την 30 Ιανουαρίου.

 

Την μεγάλη αυτή ημέρα για την Εκκλησία μας,  και τα Ελληνικά Γράμματα επέλεξε ο Σεβασμιώτατος για να τιμήσει με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα του νέου Α΄ τάξεως, τον κτίτορα του περικαλλεστάτου  Ιερού Ναού των Αγίων Τριών Ιεραρχών Τερπνής κ. Δημήτριο Αναστασιάδη, που κατάγεται αλλά και διατηρεί στην Τερπνή μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής μονωτικών υλικών. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο κ.Αναστασιάδης τιμάται σήμερα από την Εκκλησία μας για το ήθος του, την βαθειά ευσέβειά του, αλλά και για  την προσφορά του προς αυτή, πρός τον εμπερίστατο συνάνθρωπο μας και την κοινωνία ευρύτερα. Τόνισε ιδιαιτέρως  την βαθειά του πίστη στο Θεό, και την προσήλωσή του στην αγία Εκκλησία μας  που  κατάφερε με την ευσεβεστάτη σύζυγο του να τα μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους.

 

Με την σειρά του ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε εγκαρδίως  τον Σεβασμιώτατο για την τιμή που του έγινε και πρόσθεσε πως αυτή η τιμή ανήκει και στην οικογένεια του και σε όλους τους εργαζομένους της εταιρίας του, που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του στην ανέγερση του Ιερού Ναού των Αγίων Τριών Ιεραρχών στη γενέτειρά του Τερπνή Σερρών.