Η εορτή της μνήμης των Τριών Ιεραρχών στην Κόρινθο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/01/2015

Ι.Μ.Κορίνθου Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή των προστατών της Παιδείας του Γένους μας Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολή μας. Η Ιερά μνήμη τους αποτελεί αφορμή για να αποδοθεί ο οφειλόμενος σεβασμός και η τιμή προς τους μέγιστους αυτούς Διδασκάλους, που διαχρονικά αποτελούν φωτεινά ορόσημα στην ζωή των πιστών και της Εκκλησίας μας. Αυτές οι μεγάλες προσωπικότητες μέσα από την διδασκαλία τους επηρέασαν όχι μόνο την διατύπωση των δογμάτων της Χριστιανικής πίστεώς μας αλλά και πολλά αλλά ρεύματα φιλοσοφικά, κοινωνιολογικά και ανθρωπιστικά μέχρι την εποχή μας.

 

Έτσι με την καθιερωμένη Θ. Λειτουργία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και παρέστησαν αντιπροσωπείες της Εκπαιδευτικής και Μαθητικής Κορινθιακής Κοινότητας αποδόθηκε η τιμή κι εφέτος στην μνήμη Τους. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας αναγνώσθηκε από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. κ. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, η προς την Εκπαιδευτική Κοινότητα, μεστή νοημάτων και διδαχών, Συνοδική Εγκύκλιος ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Εκπαιδευτικός κ. Δήμητρα Παναγιωτακοπούλου, Δασκάλα του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, η οποία μιλώντας στα παιδιά, που είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό του Απ. Παύλου, αφού εξήρε μεταξύ άλλων την αξία της προσφοράς των Τριών Ιεραρχών στην Παιδεία, αναφέρθηκε στις αξίες που Αυτοί μας έχουν κληροδοτήσει με την παρότρυνση να μην αποστασιοποιηθούμε ποτέ από αυτές.

Ευθύς αμέσως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχήθηκε τα προσήκοντα σε όλους και δεξιώθηκε την κοινότητα των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του Νομού μας στην «ΤΖΑΦΕΙΟ» Αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού του Απ. Παύλου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ