Πήρε την ευχή του αρχιεπισκόπου αλλά ορκίστηκε με πολιτικό όρκο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/01/2015

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε στις 2.30 μ.μ. στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.
"Ήρθα να πάρω την ευχή σας πριν αναλάβω το δύσκολο έργο. Έχουμε ανάγκη από δύναμη. Ήρθα να σας διαβεβαιώσω ότι οι σχέσεις Eκκλησίας και Κράτους με τη νέα κυβέρνηση θα είναι ουσιαστικότερες και πιο αναβαθμισμένες από ποτέ. Ιδίως στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ο ρόλος της Εκκλησίας σήμερα είναι ιδιαίτερα  σημαντικός και μέλημά μας είναι να συνεργαστούμε στενά και να προσφέρουμε το καλύτερο για τους συνανθρώπους μας. Μέσα από τον διάλογο και τη καλή συνεργασία, το καλό κλίμα που υπάρχει νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα", τόνισε ο κ. Τσίπρας.  

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε: "Κύριε πρόεδρε, πολύ ευχαριστούμε, μας συγκινεί το ενδιαφέρον σας. Πρώτο μέλημα είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και σιγά σιγά όλα τα άλλα προβλήματα και θέματα που με σύνεση και χωρίς βία θα τα μελετήσουμε. Χρειάζεται όλοι μαζί να βάλουμε το χέρι μας, ο καθένας με το δικό του τρόπο, γιατί είναι κοινός ο στόχος, ο άνθρωπος". 

 

Χρόνης Τσιανάκας