Τρεις μητροπολίτες και δύο επίσκοποι για την εορτή του Πολιούχου Αμαλιάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/01/2015

patrisnews.gr Mε λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε ο εορτασμός του πολιούχου της Αμαλιάδας, Αγίου Αθανασίου το πρωί της Κυριακής.
 

Από τις 7 έως τις 11 τελέστηκε πολυαρχιερατική λειτουργία, στην οποία χοροστάτησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Ηλείαςκ. Γερμανός,  Καισαριανής- Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, καθώς και ο οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μεσαορίας (Κύπρου) κ. Γρηγόριος και Ωλένης κ. Αθανάσιος.

 

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ξεκινώντας και καταλήγοντας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, την οποία συνόδευσαν αρκετοί πολίτες.

 


Ακολούθησε δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, ενώ το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με το ετήσιο μνημόσυνο στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτη Ηλείας Αθανασίου.


Το Σάββατο, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου.
 

Αμέτρητοι ήταν οι πιστοί που πήγαν και χθες Σάββατο στην εκκλησία για να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της πόλης.