Ο μητροπολίτης Σύρου στο Φανάρι (για πρώτη φορά επισήμως)

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/01/2015

φωτορεπορτάζ Νίκου Μαγγίνα Προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, το μαρτυρικό Φανάρι, πραγματοποίησε, για πρώτη φορά επισήμως μετά την εκλογή του, ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Νήσου της Παναγίας και πηδαλιούχος της πολυνησιακής Μητροπόλεως Σύρου, κύριος Δωρόθεος Β’. Ο αεικίνητος και δραστήριος Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και σε θερμή ατμόσφαιρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου Δωρόθεος,  συνοδευόταν από τον Γεν.Αρχιερατικό Επίτροπό του στη νήσο Τήνο, Πρωτ. Γεώργιο Φανερό και τον Ιερολ. Διάκονο Αλέξιο Παπαδόπουλο.

 

Kατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Μητροπολίτης Δωρόθεος με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τον χαριστήριο τόμο που ετοίμασαν συνεργάτες του, υπό την επίβλεψη του π.Γεωργίου Φανερού, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαετίας από την ανάρρησή του στον Επισκοπικό Θρόνο της πολυνησιακής εκκλησιαστικής επαρχίας του. Στον Τόμο "Οιακοστρόφιον", στον οποίο περιλαμβάνονται άρθρα και μελέτες Ιεραρχών και Πανεπιστημιακών δασκάλων για επίκαιρα θέματα της ζωής της Εκκλησίας, δημοσιεύεται πρώτος ο Χαιρετισμός που απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.