Ιερατική Σύναξις και Ευχαριστήριος Δέησις στην Ι.Μ.Α.Α

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/01/2015

 

Στην πόλη του Αγρινίου, σήμερα Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η γενική ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για τον μήνα Ιανουάριο. Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος, ο οποίος μίλησε με θέμα την ποιμαντική του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ιερέων, την οποία συνόψισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, επισημαίνοντας στους ιερείς το θαυμαστό παράδειγμα του Αγίου Βασιλείου, μέσα από το οποίο μπορεί προσωπικά ο κάθε ιερέας να βοηθηθεί στην λειτουργία και την καλύτερη οργάνωση της ποιμαντικής και φιλανθρωπικής του διακονίας.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους ιερείς τέλεσε Ευχαριστήριο Δέηση προς τιμήν του νέου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Κατά την σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Παϊσίου, με τον οποίο είχε προσωπική επικοινωνία και επισκεπτόταν στο Άγιον Όρος. Τόνισε ότι ο Όσιος Παΐσιος συγκαταλέγεται μεταξύ και των τοπικών μας Αγίων, καθότι κατά την στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε στα Τ.Ε.Α. Αγρινίου και συμμετείχε στην πνευματική κίνηση της πόλεως, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ως μοναχός επισκέφθηκε και φιλοξενήθηκε στο Αγρίνιο, ερχόμενος προσκυνητής του τοπικού μας Αγίου Βλασίου του εν Σκλαβαίνοις, συμβάλλοντας έτσι στην τιμή και την προβολή του.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την βασιλόπιτα των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και ευχήθηκε για το νέο έτος.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως