Τα θρησκευτικά του ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/01/2015

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταίως στην προεκλογική περίοδο για εικόνες, θρησκεία, Εκκλησία κτλ., ρώτησα τον Ι. Αμανατίδη, υπεύθυνο για θρησκευτικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ (και σύμβουλο επί εκκλησιαστικών θεμάτων του Αλ. Τσίπρα), ποια θα είναι η πολιτική την οποία θα ακολουθήσει το κόμμα του σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση. Πρώτα απ' όλα με διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν υπήρξε θέμα να «κατέβουν» οι εικόνες και ότι όλα αυτά που ακούστηκαν ήταν προπαγάνδα της ΝΔ.

 

Εν συνεχεία με διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως αναφέρει και το πρόγραμμά του) δεν έχει σκοπό να καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών (θα το διατηρήσει ως υποχρεωτικό) ούτε να αλλάξει οτιδήποτε έχει σχέση με την πρωινή προσευχή που γίνεται στα σχολεία.

 

Με τα σχολικά βιβλία όμως τι γίνεται; Ε, ακόμη είναι νωρίς και ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ασχοληθεί μαζί τους. Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω, αφού γίνεται λόγος για την Εκκλησία, τον συχνό εκκλησιασμό που κάνει τελευταίως ο Αντ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια των περιοδειών του.

Για παράδειγμα, πριν από την ομιλία του στη Ρόδο πήγε, χωρίς κανείς να το αντιληφθεί, στην εκκλησία της Παναγίας Κρεμαστής, άναψε ένα κεράκι, προσευχήθηκε και εν συνεχεία έκανε την προεκλογική του ομιλία. (Βηματοδότης)