Μοναχή από Κολλέγιο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/01/2015

Το Σάββατο 3.01.2015 στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, μετά τον Εσπερινό, ετέλεσε τη ρασοφορία της Δοκίμου Μοναχής Ιωάννας Μαυρομμάτη, η οποία έλαβε το όνομα Σιλουανή Μοναχή.

Η νέα Μοναχή γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε στο Εμπορικό Κολλέγιο «Saint George» το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων. Το αντικείμενο εργασίας της ήταν η γραμματειακή υποστήριξη και ο χειρισμός μεσω Η/Υ εξειδικευμένων προγραμμάτων.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνοντας  πατρικές νουθεσίες προς τη Μοναστική Αδελφότητα, εξήρε την αξία της μοναχικής πολιτείας υπογραμμίζοντας ότι η  ζωή του μοναχού είναι μια υπέρβαση. Είναι  μια θυσία αγάπης και μια αυξανόμενη πνευματική καρποφορία. Ο αληθινός μοναχός κατορθώνει να εγκαταλείψει την φθορά και να συσταυρωθεί με τον Ιησού Χριστό κάνοντας καθημερινή πράξη αυτό που αναφέρει ο Απόστολος Παύλος, «Χριστῷ  συνεσταύρωμαι· ζῶ δέ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δέ ἐν ἐμοί Χριστός» (Γαλ. β΄ 19-20), βιώνοντας ταυτόχρονα αυτή την εν Χριστώ πραγματικότητα και καταφέρνοντας να ανέβει την κλίμακα των αρετών που οδηγεί στην Βασιλεία των Ουρανών.

Με τα πατρικά του λόγια ο Σεβασμιώτατος επήνεσε και ενίσχυσε την προσπάθεια των Μοναζουσών, οι οποίες  υπό την πνευματική καθοδήγηση της  Καθηγουμένης Επιστήμης Μοναχής, αγωνίζονται και αποτελούν πνευματικό φάρο και ασφαλές λιμάνι για τους χριστιανούς της περιοχής μας.

 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ