"Να κρατήσουμε ανοικτό τα Εκκλησιαστικό Λύκειο"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/01/2015

Ι.Μ. Φθιώτιδος-Την Αγιοβασιλόπιτα του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας ευλόγησε το πρωί της Τρίτης 13 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. Τον Ποιμενάρχη υποδέχθηκαν στην είσοδο της Σχολής με αισθήματα αγάπης και σεβασμού ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, οι Καθηγητές, οι μαθητές και το προσωπικό.

Στην τελετή πού έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία των Ιεροσπουδαστών υπό την διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής κας Βασιλικής Γούση.

 

Ο Σεβασμιώτατος με πατρική αγάπη ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, υγιεινά και ευτυχισμένα με πλούσια την χάρη του Θεού και ακοίμητη την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και των προστατών της Σχολής, Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Στυλιανού. Απευθυνόμενος στους μαθητές, τους προέτρεψε να μελετούν με επιμέλεια και ζήλο έχοντας ως πρότυπο τον τιμώμενο Μέγα Βασίλειο, ο οποίος με πολύ κόπο απέκτησε και τη μόρφωση του πνεύματος και τη μόρφωση της ψυχής.

Προς όλους ετόνισε ότι πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, το οποίο έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στην Εκκλησία και την κοινωνία άξια και ικανά στελέχη.

Μετά τον Σεβασμιώτατο ο Διευθυντής της Σχολής εξέφρασε την χαρά του και την χαρά όλων για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου τον οποίο και ευχαρίστησε για την αμέριστη φροντίδα και συμπαράστασή του στο έργο της Σχολής.

Ευχαριστίες εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για το ενδιαφέρον και την στήριξη του Σεβασμιωτάτου εξέφρασε η Πρόεδρος κα Αικατερίνη Καρδάρα, η οποία και του προσέφερε αναμνηστικό δώρο.

Εν τω μεταξύ το πνεύμα της αγάπης και της συνεργασίας του Συλλόγου φαίνεται και από την επιστολή που επέδωσαν στον Σεβασμιώτατο, η οποία γράφει τα εξής:

«Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας σας στέλνει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του, για την τεράστια προσφορά και στήριξή σας, στους μαθητές του σχολείου μας, δηλαδή στα παιδιά μας.

Μας αγαπάτε, μας βοηθάτε, μας στηρίζετε, μας προφυλάσσεται, μας συμβουλεύεται όλους. Ολόκληρη την σχολική μας κοινότητα. Δίνετε στα παιδιά μας αξίες και ιδανικά, που εμείς οι γονείς, πολλές φορές αγνοούμε η δεν αξιολογούμε. Μέσα στη δική σας πατρική αγκαλιά, το σχολείο μας είναι ένα φυτώριο νέων ανθρώπων, συγκροτημένων επιστημόνων και κυρίως γενναίων Χριστιανών.

Σας ευγνωμονούμε για όλα τα παραπάνω και προσευχόμαστε στο Θεό, να είστε πάντα γερός και δυνατός, όπως και όλο το ποίμνιο σας».

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος και παλαιός καθηγητής Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσατνίνος Αργυρόπουλος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Σπυρίδων Πιλιτσίδης, ο τ. Σχολάρχης κ. Στυλιανός Μαστρογιάννης, Εκπρόσωπος του 5 Δημοτικού Σχολείου Νέας Μαγνησίας, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας Λαμίας και Καθηγητής κ. Πέτρος Κόρδας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Καρδάρα Αικατερίνη με τα λοιπά μέλη του Συλλόγου, άλλοι παλαιοί καθηγητές, ιερείς και γονείς των παιδιών.