Χριστούγεννα στο Αμμάν

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 11/01/2015

Μπορεί τα Χριστούγεννα  εφέτος να εορτάσθηκαν στο Αμμάν με ακραίες καιρικές συνθήκες, oι προ των εορτών  όμως αρχιερατικές παρουσίες του Σεβ. Φιλαδελφείας ήταν σημαντικές και ωφέλιμες.

Συγκεκριμένα μετείχε στις  κατ΄ έθος συναντήσεις των εκπροσώπων των χριστιανικών δογμάτων που υφίστανται στην Ιορδανία, τόσο με τον Πρίγκιπα Αμίρ Χασάν  εκ μέρους του Μεγαλειοτάτου Βασιλέως της χώρας, όσο και με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Εκείνες γίνονται  κάθε χρόνο και σε άλλο χώρο -εκ περιτροπής- και φέτος πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της ΡΚαθολικής Εκκλησίας. Ήταν άλλη μια ευκαιρία συζήτησης που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα. Ο Σεβ. κος Βενέδικτος μετέφερε τις θερμές ευχές της Α.Θ. Μ. του Πατρός και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κου κου ΘΕΟΦΙΛΟΥ. Από την πλευρά του Πρίγκιπα και του Πρωθυπουργού δόθηκε άλλη μία ευκαιρία να εκφράσουν την στήριξή τους στο πρόσωπο και στο έργο του Μακαριωτάτου. Επίσης υποδέχθηκε  τον εξοχ. Πρωθυπουργό  κατά την επίσκεψή του στις εκκλησιαστικές κοινότητες  Σαλτ και Φχές.

Την Κυριακή πρό των Χριστουγέννων με έμπνευση και προτροπή του Μακ/του Πατριάρχου μας κου κου ΘΕΟΦΙΛΟΥ , τελέσθηκε σε κλίμα συγκίνησης το αρχιερατικό Ιερό Μνημόσυνο των μακαριστών κληρικών παντός βαθμού που διακόνησαν στον Καθεδρικό  Ναό Υπαπαντής του Κυρίου. Τέλος ο Σεβ. κος Βενέδικτος πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις σε ασθενείς και αναξιοπαθούντες.

Ο εκκλησιασμός κατά την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων ήταν πολύ προβληματικός λόγω των ισχυρών και πρωτόγνωρων χιονοπτώσεων.

Από το γραφείο τύπου και διαδικτύου της Ι.