Από τον Έβρο στο Καστελόριζο…

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/01/2015

 

Γράφτηκε από: π. Νεκτάριος Μαρκάκης

 

        Από τις 2 έως και τις 9 Ιανουαρίου 2015 και σε συνέχεια δεκαπενθήμερης ποιμαντικής επισκέψεως σε Στρατιωτικές Μονάδες του Έβρου, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη ο Διευθυντής Στρατιωτικών Ιερέων του Γενικού Επιτελείου Στρατού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Κουράκλης στις Στρατιωτικές Μονάδες της 95 ΑΔΤΕ που εδρεύει στη Ρόδο, με αποκορύφωμα την ποιμαντική επίσκεψη στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου (νήσος Μεγίστη και βραχονησίδες Ρω και Στρογγύλη).

       Καθ’ όλο το διάστημα αυτό, συνοδευόμενος από τον Στρατιωτικό Ιερέα του Σχηματισμού Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Γεωργόπουλο, τελέσθηκαν όλες οι προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες, με επιστέγασμα την πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και του Αγιασμού των Υδάτων στον προβλήτα του λιμένος Καστελορίζου, παρουσία των τοπικών αρχών, των στελεχών και του στρατιωτικού προσωπικού και πλήθος κόσμου της νήσου Μεγίστης.

       Άκρως συγκινητική ήταν, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, η επίσκεψη στους ακρίτες μας, στη βραχονησίδα Ρω, όπου και τελέσθηκε, στο κατανυκτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου της βραχονησίδας, πλησίον του μνήματος της Κυράς της Ρω, ο Μέγας Αγιασμός με τη συμμετοχή όλου ανεξαρτήτως του στρατιωτικού προσωπικού της Ρω.

       Με την ευκαιρία των Ιερών Ακολουθιών, πραγματοποιήθηκαν από τον Πανοσιολογιώτατο Διευθυντή και επίκαιρες ομιλίες σε Μονάδες του Σχηματισμού και διανεμήθηκαν αντίτυπα της Καινής Διαθήκης.

       Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιτυχή και καρποφόρο έκβαση της εν λόγω ποιμαντικής περιοδείας συνέβαλε τα μέγιστα η άριστη, οργανωτική και επιτελική μέριμνα του Στρατηγού του Σχηματισμού, των Διοικητών των επί μέρους Μονάδων, όπως και η αμέριστη συμπαράσταση του Στρατιωτικού Ιερέως του Σχηματισμού.