Η εορτή του Τιμίου Προδρόμου στο Δερβένι

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/01/2015

 

Ι.Μ.Κορίνθου Σήμερα, Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος επισκέφθηκε το Δερβένι, δυτικό σύνορο της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας και τέλεσε, εν μέσω πολυπληθούς Εκκλησιάσματος, την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αναφερθείς στην ασκητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου, η οποία προβάλλει στην υπερκαταναλωτική κοινωνία τον ασκητικό τρόπο ζωής δια του οποίου ο άνθρωπος συνδέεται με τον Χριστό και αποκτά την θέωσή του.

Εν συνεχεία, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, προ της απολύσεως, απηύθηνε  τις εόρτιες ευχές του προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα προϊστάμενο και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης κ. Ιωάννη Γιαννακά, στις παριστάμενες Αρχές του Νομού μας, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαο Ταγαρά, τον Δήμαρχο του διευρυμένου Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, τους Βουλευτές του Νομού μας κ. Κων/νο Κόλλια και κ. Χρίστο Δήμα, καθώς και στο Εκκλησίασμα επικαλούμενος  τον φωτισμό και την χάρη του Επιφανέντος εν Ιορδάνη Χριστού.

Επακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού και η καθιερωμένη έκφραση ευχών εκ μέρους των παρισταμένων Αρχών.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ