Η πρώτη Κυριακή του 2015

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/01/2015

Ι.Μ.Λαγκαδά- Στον ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμού, χοροστάτησε του Όρθρου και ετέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, την πρώτη Κυριακή του νέου Έτους, 4 του μηνός Ιανουαρίου 2015, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία, τιμά και εορτάζει την Σύναξη των Αγίων Ο΄ Αποστόλων, καθώς και την μνήμη του Οσίου Θεοκτίστου.

 

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα και τους ενορίτες της κωμοπόλεως του Δρυμού, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αφού ευχήθηκε τα Χρόνια Πολλά επί τη ενάρξη του νέου ενιαυτού της Χριστότητος του Κυρίου Έτους 2015, ομίλησε αναλυτικώς περί των νοημάτων της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής περικοπής, η οποία και αναφέρεται στην αρχή του χαρμόσυνου μηνύματος για τον ερχομό του Ιησού Χριστό, που αναγγέλλεται από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, τονίζοντας ότι τώρα που ακόμα είναι η αρχή μίας καινούργιας χρονιάς, ας κάνουμε όλοι μία νέα αρχή, βάζοντας μέσα στην ψυχή μας το μήνυμα της χαράς του Ευαγγελίου και μέσα από την πραγματική μας μετάνοια, να κατανοήσουμε ότι Εκείνος που μπορεί πραγματικά να μας σώσει και να χαρίσει την αληθινή ελευθερία, την χαρά και την ευλογία στην ζωή μας, είναι μόνο ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο οποίος και έρχεται μέσα από την βάπτισή Του να ανοίξει τον δρόμο για όλους μας, ώστε να μπορέσουμε τελικά να πορευόμαστε την οδό Κυρίου που τελικό προορισμό έχει την Επουράνιο Βασιλεία και τον Παράδεισο.

 

Προτρέποντας όλους τους παρισταμένους να ακολουθούνε συνεχώς την οδό Κυρίου, γινόμενοι άνθρωποι του Θεού και να Ευαγγελίζονται συνεχώς το Ευαγγέλιο Ιησού Χριστού, που είναι και το μήνυμα της αθανασίας, της καινούργιας και αληθινής ζωής, υπογράμμισε ότι, το αληθινό φως το φέρνει ο Χριστός στον κόσμο και μέσα από αυτό μπορεί ο καθένας πλέον να ανοίξει τους ορίζοντες του, ώστε να ζει συνεχώς και πάντοτε με ελευθερία, έχοντας ως πραγματικό βίωμα την αγάπη του Θεού που είναι ατελεύτητος.

 

Προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεχείρησε σε Πνευματικούς τους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Νικόλαο Βασιλείου, Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφερείας της Λητής και Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, και τον π. Νικόλαο Χατζηχριστάκη, Προϊστάμενο του Ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμού.