Η Εκκλησία των Σερρών κοντά στη νεολαία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/01/2015

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

       
         Η δεύτερη ημέρα κάθε νέου έτους από την τοπική Εκκλησία των Σερρών και της Νιγρίτης αφιερώνεται στην νεολαία. Έτσι το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Θεολόγος βρέθηκε κοντά στις ιερατικές οικογένειες, ανάμεσα στα παιδιά των Ιερέων της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μητροπόλεως «Μυριόβιβλος». Σε μια σεμνή αλλά γεμάτη οικογενειακή ζεστασιά εκδήλωση, τα παιδιά της παιδικής μας χορωδίας -ορχήστρας έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στο τέλος ο Ποιμενάρχης μας μίλησε με λόγους θερμούς για τις ιερατικές οικογένειες,  αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ιερατική οικογένεια στο σύγχρονο κόσμο. Τόνισε ιδιαιτέρως την αξία της μητέρας- πρεσβυτέρας που καλείται να αναλάβει πολλές φορές στο σπίτι και τον ρόλο του πατέρα, όταν ο Ιερέας - πατέρας αναλώνεται στο έργο της Εκκλησίας. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μοίρασε δώρα στα παιδιά της παιδικής ορχήστρας-χορωδίας και στα παιδιά των Ιερέων, στα οποία και ευχήθηκε εγκαρδίως κάθε ευλογία του Θεού στην ζωή τους, υγεία και πρόοδο.

             Ακολούθως ο Επίσκοπός μας μετέβη στο ξενοδοχείο Φίλιππος-Ξενία των Σερρών, όπου έκοψε την αγιοβασιλόπιτα των φοιτητών-φοιτητριών της Ιεράς Mητροπόλεώς μας. Αγόρια και κορίτσια γέμισαν το roof garden του ξενοδοχείου, ανάμεσά τους ο πνευματικός τους πατέρας, o Επίσκοπός τους, ο οποίος τους μίλησε για τις προκλήσεις αλλά και τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής στις οποίες ο νέος καλείται να λάβει θέση. Παραλλήλως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι, η Εκκλησία ως μητερα στοργική, πάντοτε περιμένει τους νέους  με πραγματικό ενδιαφέρον  και κατανόηση , για να θωρακίσει, να  αγιάσει, να ομορφύνει και να νοηματοδοτήσει τη ζωή τους. Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος θυμήθηκε τους λόγους  του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ο οποίος απευθυνόμενος  πρός τη νεολαία έλεγε. «Σας αγαπούμε, γιατί είσθε το πιό ευπαθές κομμάτι της κοινωνίας μας και γι΄αυτό και το πιο συμπαθές».

 «Τυχερή» της βραδιάς ήταν μια φοιτήτρια, η οποία βρήκε τό «φλουρί» και  παρέλαβε ένα φάκελο με ένα χρηματικό ποσό για τις σπουδές της. 

Εκ του γραφείου Νεότητος