Πέθανε την ώρα που λειτουργούσε...

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/01/2015
Με τα αισθήματα της κατ' άνθρωπον λύπης αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Ιερέως Γεωργίου Τσουνή, ετών 34, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Τριάδος Κάτω Στενής.Ο αείμνηστος π. Γεώργιος, γόνος του χωρίου Αμφιθέα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, σπούδασε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, έγγαμος με δύο τέκνα, εχειροτονήθη Διάκονος το 2004 και Πρεσβύτερος το 2005, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.
Διηκόνησε με πιστότητα και αφοσίωση την Ενορία Κάτω Στενής, ενώ είχε αναλάβει τοποτηρητής Εφημέριος και στην μικρή Ενορία των Καμπιών και, τελευταία και της Λάμαρης, όπως και εκτελούσε χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πάλιουρα.
Πιστός στο καθήκον ο π. Γεώργιος, μέχρι τελευταία στιγμή, άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιερό Βήμα του Ναού που διακονούσε, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, πριν την έναρξη του Όρθρου.
Η εξόδιος Ακολουθία του κοιμηθέντος στο καθήκον πιστού Ιερέως Γεωργίου Τσουνή, θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κάτω Στενής το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιερέως, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Ο ενταφιασμός του θα γίνει όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ι. Ναού, τον οποίον διηκόνησε.
Ο Θεός να του χαρίσει την Βασιλεία Του και την εξ’ Ύψους παρηγορία στους οικείους του.
 
 
Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος