Ιεροψάλτης πασίγνωστος τραγουδιστής-φωτο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/01/2015

Φωτορεπορτάζ ierovima.gr- Καλλίφωνος με ωραία μελωδική φωνή και γνήσιο Εκκλησιαστικό ψαλτικό ύφος, στέκεται κάθε Κυριακή αλλά και σε κάθε εκκλησιαστική εορτή, στο αναλόγιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα.

 

Πολλοί από το εκκλησίασμα, σημερινοί πενηντάρηδες, τον αναγνωρίζουν. Οι νεότεροι, σίγουρα έχουν ακούσει τους στίχους του τραγουδιού πού τον έκανε γνωστό και μπορεί να το έχουν τραγουδήσει.

 

Ένας από τους παλιούς αγαπημένους λαϊκούς τραγουδιστές, που φώναξε δυνατά «Σ’ αγαπάω με ακούς;» Και τον αγάπησε όλος ο κόσμος.

 

Ο 62χρονος Γιώργος Σαλαμπάσης, όπως αποκαλύπτει το “ierovima.gr” είναι κάθε Κυριακή στην εκκλησία και ψάλλει από καρδιάς μαζί με τους υπόλοιπους ιεροψάλτες.

 

Για όσους δεν θυμούνται ξεκίνησε να τραγουδάει στις αρχές της δεκαετίας του '70 και το 1982 ερμήνευσε τη μεγάλη του επιτυχία "Σ' άγαπάω μ'άκούς" σε στίχους του Θεόδωρου Άγγελου και μουσική Νίκου Μπαξεβάνη.

 

Το τραγούδι έγινε αμέσως σουξέ και έγινε σλόγκαν το οποίο αναφερόταν καθημερινά από τον κόσμο και χρησιμοποιήθηκε στις επιθεωρήσεις, τηλεόραση, ταινίες κλπ.

 

«Αν προσευχηθούμε όλοι οι Έλληνες μαζί, με μια προσευχή, ο Θεός θα μας ακούσει και θα ορθοποδήσουμε! Είμαι σίγουρος για αυτό!», λέει στο “ierovima.gr” ο Γιώργος Σαλαμπάσης και ίσως να έχει δίκιο.