Έτος περισυλλογής και ανασύνταξης για την διοικούσα Εκκλησία το 2015

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 31/12/2014

 Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Το νέο έτος που ανέτειλε, ας είναι έτος γεμάτο Χριστό και Αγάπη. Χωρίς μίση, εμπάθειες και κακίες.

 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας υποδεικνύει: «Ιησούς ο ζωής αρχηγός, λύσαι το κατάκριμα ήκει Αδάμ του Πρωτοπλάστου... και κτείνας την έχθραν, υπερέχουσαν πάντα νουν ειρήνην χαρίζεται» (Ε’ Ωδή Ιαμβικού κανόνος Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων).

Ο Ιησούς, ο αρχηγός της ζωής, έρχεται για να ελευθερώσει τον άνθρωπο από την καταδίκη του πρωτοπλάστου Αδάμ. Και αφού θανατώσει την έχθρα ανάμεσα στους ανθρώπους και τον Θεό, χαρίζει την ειρήνη Του, που κανένα ανθρώπινο μυαλό να την νοήσει δεν μπορεί.

 

Το 2015 , ας είναι έτος γεμάτο Χριστό! Και η Εκκλησία μας έχει τη δυνατότητα να πετύχει την ολοκλήρωση αυτής της ευχής.

 

Η Εκκλησία της Ελλάδος, έχει την ευλογία να έχει στην αγκαλιά της άξιους κληρικούς, που παρά τα «χτυπήματα» που έχουν δεχθεί από την Πολιτεία με την ανοχή της Διοικούσας Εκκλησίας, όχι μόνο καταφέρνουν να στέκονται όρθιοι, αλλά αποτελούν και αποκούμπι για πολλούς αδυνάμους συνανθρώπους τους.

 

Η Εκκλησία της Ελλάδος, έχει επίσης την ευλογία να έχει στην αγκαλιά της, άξιους αρχιερείς, που αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Αρχιερείς με δύναμη ψυχής που είναι αποφασισμένοι να ορθώσουν Λόγο Θεού, απέναντι σε όσους επιχειρούν να αποδυναμώσουν την Ορθοδοξία.

 

Η Εκκλησία δεν είναι μόνο συσσίτια. Αλήθεια τι θα συμβεί αν κάποτε και για κάποιο λόγο, η Εκκλησία δεν θα έχει τη δυνατότητα να σιτίσει τόσους αδυνάμους;

 

Η Εκκλησία δεν είναι πασαρέλα πολιτικών και συνωστισμός για μια φωτογραφία.

 

Η Εκκλησία δεν είναι πισώπλατα «μαχαιρώματα» και χαμόγελα ετικέτας.

 

Το νέο έτος, ας είναι για τη διοικούσα Εκκλησία, έτος περισυλλογής και ανασύνταξης.

 

Με απόλυτη ειλικρίνεια: Χρόνια Πολλά, με Υγεία!