«Κανείς πεινασμένος στην Κορινθία»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/12/2014

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΓΕΝ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ) ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

 

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι ανεξάρτητα από την κεντρική Φιλανθρωπική δράση της Ι. Μητροπόλεώς μας και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία δρουν προς αυτήν την κατεύθυνση, όπου και όποτε έχουν την δυνατότητα. Μέσα σε αυτό το κλίμα, με αφορμή την έλευση των Αγίων ημερών, κινήθηκε και το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ι. Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Λουτρακίου (Παναγία Γιάτρισσα), ακολουθώντας κατά γράμμα την επιθυμία - εντολή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου «κανείς πεινασμένος στην Κορινθία».

Έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με διακριτικότητα η διάθεση τροφίμων και οικονομικών βοηθημάτων στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού στο Λουτράκι, όπου με την εθελοντική προσφορά των διακόνων της Αγάπης διατέθηκαν 120 δέματα σε Ενορίτες της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης, ανήμερα τα Χριστούγεννα παρατέθηκε εορταστικό γεύμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού για μοναχικούς συμπολίτες μας, όπου προσεφέρθησαν για το σκοπό αυτό 120 μερίδες φαγητού.

Η δυσκολία υλοποίησης του έργου αυτού είναι πολύπλευρη και απαιτούνται όχι μόνο τα αυτονόητα υλικά αγαθά αλλά και πολλά πνευματικά κυρίως χαρίσματα, τα οποία περισσεύουν στους εθελοντές βοηθούς της Ενορίας μας, γι’ αυτό συγχαίρουμε, ευλογούμε και παρακαλούμε τον γεννηθέντα Χριστό να βρίσκεται πάντα αρωγός και προστάτης αυτών και των οικογενειών τους. 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ.