Χειροτονία από τον μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο -φωτο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/12/2014

Την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, όπως το επιβάλλει η μακρόχρονη τοπική Εκκλησιαστική παράδοση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χειροτόνησε στον βαθμό του Διακόνου τον κ.Αθανάσιο Σπίντζιο πτυχιούχο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε το μεγαλείο της Ιεροσύνης και νουθέτησε πατρικά τον νεοχειροτονηθέντα. Ο νέος  Διάκονος τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης για να βοηθήσει τους πατέρες στο εκεί επιτελούμενο Εκκλησιαστικό έργο.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Νιγρίτης έλαβε χώρα η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Ιεράς Μητροπόλεως στην πόλη της Νιγρίτης. Κατ’ αυτήν η Χορωδία Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης υπό την διεύθυνση της κας Μαρίας Κουβακλή και η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης υπό την διεύθυνση του κ.Δημητρίου Τζένου παρουσίασαν Κάλαντα από όλη την Ελλάδα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο χορωδίες σε αυτή την εκδήλωση έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση και άφησαν θαυμάσιες εντυπώσεις στους θεατές τους. Τέλος την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με εγκάρδιες εόρτιες ευχές.

 

Εκ του Ιερού Ναού