Χριστούγεννα Αγάπης στο Διδυμότειχο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/12/2014

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι προετοιμασίες εντείνονται για τη μεγάλο γεγονός, που είναι εκδήλωση Αγάπης και φιλανθρωπίας του Θεού προς τον άνθρωπο, η τοπική μας Εκκλησία δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει μπροστά στη δυστυχία των συνανθρώπων μας. Με γεύματα αγάπης από τα Συσσίτια του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδος, όπου σιτίζονται πλέον των 120 απόρων ημερησίως, και με τα δέματα αγάπης που διενεμήθησαν από το Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό, η τοπική μας Εκκλησία, εν τω μέτρω του εφικτού, προσπάθησε για μια ακόμα φορά να καλύψει αυτές τις γιορτινές μέρες όλες τις σιτιστικές ανάγκες των πλέον οικονομικά αδυνάτων οικογενειών της περιοχής Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

                                                                     * * *

Με μια ακόμα εκδήλωση συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την προπαραμονή των Χριστουγέννων επισκέφθηκε την αγορά του Διδυμοτείχου και ευχήθηκε στους καταστηματάρχες και στο αγοραστικό κοινό χρόνια πολλά, ευτυχία, πρόοδο και ευμερία στον τόπο μας. Με ιδιαίτερη χαρά οι άνθρωποί μας είδαν τον Ποιμενάρχη τους να τους σφίγγει το χέρι και να τους ενδυναμώνει με το λόγο του.

                                                                      * * *

Την παραμονή της Εορτής ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου τις φιλαρμονικές των στρατιωτικών μονάδων, τους μαθητές των σχολείων και μεμονωμένες παρέες παιδιών που έψαλλαν, κατά το ειωθός, τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και απέδωσαν τραγούδια των ημερών. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε μικρούς και μεγάλους το άστρο της Βηθλεέμ να φωτίζει την πορεία τους και να τους οδηγεί στη ζωή τους.

                                                                     * * *

Ο Σεβασμιώτατος προς οικοδομή των πιστών του Διδυμοτείχου και πνευματικό ανεφοδιασμό τους, εν όψει της Εορτής, προέστη Αγρυπνίας στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, κατά την οποία εψάλησαν ο Όρθρος της Παραμονής των Χριστουγέννων, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και στη συνέχεια τελέσθηκε ο Εσπερινός με τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου