6.500 δέματα αγάπης από τον μητροπολίτη Πειραιώς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/12/2014

Περισσότερα από 6.500 δέματα αγάπης διένειμε χθες Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ σε συνανθρώπους μας που έχουν ποικίλες ανάγκες, ενόψει της Μητρόπολης των Εορτών, τιμώντας παράλληλα και τους εκατοντάδες εθελοντές που διακονούν στα Ενοριακά συσσίτια της τοπικής μας Εκκλησίας.

«Σήμερα είναι μία ημέρα ειδικά αφιερωμένη σε εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάζονται στις σκληρές συντεταγμένες της καθημερινότητας» είπε ο Σεβασμιωτατος, προσθέτοντας παράλληλα πως πρόκειται και για «μια τιμητική εκδήλωση της Μητροπόλεως στους 600 και πλέον εθελοντές και εθελόντριες οι οποίοι 365 ημέρες δίνουν το χρόνο τους, την οικονομική τους  δυνατότητα, την εργασία τους, χωρίς καμία αμοιβή παρά μονάχα για την πνευματική αποζημίωση της χαράς που προσφέρει η κοινωνία των ανθρώπων, των αδελφών μας».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες της εποχής μας, υπογράμμισε με έμφαση πως «η αλήθεια δεν είναι ιδεοληψία. Είναι πρόσωπο. Είναι ο σαρκωθείς Θεός Λόγος, ο οποίος απέδειξε ότι η λύση των προβλημάτων δεν είναι στην αγάπη της δυνάμεως, αλλά στη δύναμη της αγάπης».

«Με την εξουσία και τη βία» συμπλήρωσε, «δεν επιβάλεις τα πράγματα αλλά υποβάλλεσαι υπό των πραγμάτων».
 

Μιλώντας για την ουσία του γεγονότος της Γεννήσεως του Κυρίου μας σημείωσε πως «ο Πανάγιος Θεός, ο Τέλειος, έγινε μικρός, σμικρύνθηκε… Αυτός που κρατάει στα χέρια Του τα σύμπαντα, που από το μηδέν δημιούργησε τα πάντα, έρχεται και γίνεται ένας μικρός άνθρωπος για να γίνουμε εμείς μεγάλοι».

Ευχαριστώντας τόσο τον παριστάμενο Αντιπεριφερειαρχη Πειραιά κ.Γεώργιο Γαβριλη, όσο και τον παριστάμενο Δήμαρχο κ.Ιωάννη Μωραλη, εξέφρασε τη χαρά του γιατί αυτήν την υπερπροσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας, την επικροτούν και οι αρχές της πόλης του Πειραιά, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «στην ανθρωπιστική κρίση από οποιαδήποτε αφετηρία και αν ξεκινάει κανείς είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί ο άνθρωπος είναι το μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός της ζωής, είναι αξία δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει... εάν βλέπει τα πράγματα από την οπτική που ο Χριστός φέρνει στον κόσμο».

Απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Τσαρδινάκη,  τον συνεχάρη για το πολύτιμο έργο του, ευχήθηκε ο Θεός να του παρέχει υγεία και δύναμη και να τον ενισχύει στο δύσκολο λειτούργημά του, αφού βρίσκεται στους δρόμους του Πειραιά 24 ώρες το 24ωρο.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Ιερείς οι οποίοι όπως τόνισε «αγωνίζονται 365 μέρες το χρόνο για να ευχαριστήσουν αδελφούς οι οποίοι βρίσκονται σε μια κατάσταση αδυναμίας, για να αποκτήσουν όλα αυτά που η ζωή χρειάζεται για την επιβίωση».

«Δεν υπάρχουν καλύτερα Χριστούγεννα» υπογράμμισε, «από αυτή την αγάπη η οποία εκχέεται σε κάθε άνθρωπο πού την έχει ανάγκη χωρίς διακρίσεις χωρίς... Γιατί για εμάς ο κάθε άνθρωπος όποιος κι αν είναι, από όπου κι αν προέρχεται, είναι εικόνα του Θεού».

Τέλος ευχαρίστησε τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τα οποία έψαλλαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου Σεβασμιωτάτου,
 Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων                                                        Δημήτριος Αλφιέρης