Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/11/2011

Στην Αθήνα αναμένεται την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, οι επαφές του Τζο Μπάιντεν με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και με τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.
Στόχος της επίσκεψης Μπάιντεν είναι να δείξει την στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, που προκύπτουν από την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης θα μεταβεί στην Ελλάδα έπειτα από τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, η οποία ξεκινά την Παρασκευή.

Σε ερώτηση αν ο κ. Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη, συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο το ερχόμενο Σάββατο, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Αντιπροέδρου κ. Μπλίνκεν απάντησε θετικά, λέγοντας «μάλιστα, θα δει τον Οικουμενικό Πατριάρχη όταν θα βρίσκεται στην Τουρκία».