Ι.Μ. Χαλκίδος: Χειροτονία νέου εφημέριου για την ενορία Αγ. Σπυρίδωνος Τριάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/11/2011

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος του χωριού Τριάδα του Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων, χειροτονήθηκε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, ο Διάκονος π. Φώτιος Πάσχος, πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. της Ριζαρείου Σχολής, έγγαμος με ένα τέκνο, ο οποίος πρόκειται να υπηρετήσει ως εφημέριος αυτής της ακμάζουσας Ενορίας της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Στη Θεία Λειτουργία, τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από ευσεβείς ενορίτες του, οι οποίοι χάρηκαν ιδιαιτέρως την τοποθέτηση νέου Ιερέως στην Ενορία τους βροντοφώναξαν το «ΑΞΙΟΣ» στον π. Φώτιο, ο οποίος διακρίνεται για το ήθος του και την αγάπη του για την Εκκλησία. 

Στην προσφώνησή του ο π. Φώτιος εξέφρασε την χαρά του για το δώρο της Ιερωσύνης, που μεγαλύτερο και ανώτερό του δεν υπάρχει στον κόσμο, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του, τον κάλεσε να ακολουθήσει ως πρότυπο ζωής και διακονίας το πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος, προστάτου της Ενορίας, στην πίστη του στο Θεό και την μετάδοσή της στους ανθρώπους, στην ανελλιπή τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και των Μυστηρίων και στην αγάπη και την φιλανθρωπία.

            Οι κάτοικοι του χωριού, με πολλή χαρά υποδέχθηκαν τον νέο Ιερέα τους και πολλές φορές ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την πρόνοιά του να φέρει νέο Ιερέα στην ενορία τους.

                                                                                                             

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ