Στο παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού στο πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/11/2011

Το  Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Άγιος Στυλιανός, το οποίο ευρίσκεται εντός του ιδρύματος του Κ.Α.Α.Π. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) Βούλας, πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα και Εκκλησιαστική τάξη στις 25 και 26 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους. Τα παιδιά, η διοίκηση, το προσωπικό, οι εθελοντές του ιδρύματος, καθώς και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή,  κατέκλυσαν το Εκκλησάκι για να λατρεύσουν τον Τριαδικό μας Θεό και. να τιμήσουν   τον Προστάτη και Έφορό τους  Άγιο Στυλιανό.

Την Παραμονή της Εορτής, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας και επί χρόνια Υπεύθυνο Εφημέριο του Κ.Α.Α.Π.Β. και από τον π. Αντώνιο Χρήστου Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας και σημερινό Υπεύθυνο Ιερέα του Ιδρύματος. 

Στην ομιλία του ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε στον Βίο του Αγίου και τόνισε ότι ο Άγιος Στυλιανός είναι Προστάτης των παιδιών και τα παιδιά του Ιδρύματος να μη διστάσουν να θεωρούν ότι το παιδί που κρατάει ο Άγιος στην Εικόνα του, ότι είναι και ο εαυτός τους εκεί και ο Άγιος συνεχώς δέεται στον Θεό για εκείνα. Έκλεισε την ομιλία του με ευχαριστίες για όλους όσους συνετέλεσαν στην προετοιμασία της φετινής Πανηγύρεως και ευχήθηκε να έχουν τις ευλογίες Του Θεού.

   Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2011, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ματθαίου Χάλαρη, του π. Αντωνίου Χρήστου, του Ιεροδιακόνου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας π. Δημητρίου Σαμαρά και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλου.