Τα Σπίτια Γαλήνης στην Ι.Μ.Δημητριάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/11/2011

Σε πλήρη λειτουργία εισέρχονται τα δύο νέα Σπίτια Γαλήνης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος των ενοριών Αγίου Κοσμά & Αγίου Αρτεμίου Βόλου και Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας, τα επίσημα εγκαίνια των οποίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος κατά τις πρόσφατες πανηγύρεις των Ναών, 16/10 και 9/11 αντίστοιχα.

Στο πρώτο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, σιτίζονται περίπου 20 πρόσωπα, ενώ στο δεύτερο, που ξεκινά τη λειτουργία του την ερχόμενη εβδομάδα έχουν εγγραφεί ήδη 40 εμπερίστατοι ενορίτες.

Τα δύο νέα Σπίτια Γαλήνης εντάσσονται στο ευρύτατο κοινωνικό και φιλανθρωπικό δίκτυο της Τοπικής Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην καθημερινή σίτιση των εμπερίστατων συμπολιτών μας, για το οποίο λειτουργούν, πλέον, το Κέντρο Σίτισης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου «Δος Ημίν Σήμερον» και 25 Σπίτια Γαλήνης σε όλο το εύρος της Ιεράς Μητροπόλεως (Βόλος, Νέα Ιωνία, Αλμυρός, Αγριά, Ευξεινούπολη, Σούρπη, Βελεστίνο κ. αλ.). Συνολικά προσφέρονται 1600 μερίδες φαγητού καθημερινά.

Αξίζει να επισημανθεί η συγκινητική προσφορά εθελοντικής εργασίας εκατοντάδων γυναικών και ανδρών στα ως άνω Σπίτια Γαλήνης, που συνιστούν παράδειγμα και υπόδειγμα αγάπης και αλληλεγγύης στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελληνική κοινωνία.