Ιερέας αρχιμάστορας της ανέγερσης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ζευγολατιού Μαντινείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/11/2011

Ο ήλιος έκαιγε το πρόσωπό του αλλά η επιμονή του τον δρόσιζε. Ο σκοπός ιερός και ο χρόνος πολύτιμος. Ο παπά Νικόλας είναι ο κύριος συντελεστής του μεγάλου έργου στο Ζευγολατιό Μαντινείας. Είναι ο αρχιμάστορας που πέτυχε μαζί με τους υπόλοιπους εργάτες να ανεγείρει σε χρόνο ρεκόρ τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ζευγολατιού Μαντινείας. Από την πρώτη μέρα ο παπά Νικόλας, σήκωσε τα μανίκια από τα ράσα του και ρίχτηκε στη δουλειά. Σκληρή δουλειά. «Να ρίχνεις μπετά καλοκαιριάτικα είναι βαριά δουλειά», είπε εργάτης που δούλεψε με τον ακάματο ιερέα. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι περήφανοι για τον ιερέα τους όπως περήφανος είναι και ο μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος που στις 24 Αυγούστου έβαζε το θεμέλιο λίθο του ιερού ναού. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του έργου που προσέφερε ο π. Νικόλαος Μπατζιάλας.

 

(του ιερέα Ιωάννη Σουρλίγγα) Ήταν απόγευμα της Τετάρτης 24ης  Αυγούστου ε.ε., όταν στην Ενορία Ζευγολατιού ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης  Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ο Αιδ. Ιερέας π. Νικόλαος Μπατζιάλας, με το παρ' αυτού Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Ζευγολατιού και πλήθος κόσμου,   έθεταν τον θεμέλιο λίθο του   Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

 Δίχως καλά - καλά να συμπληρωθούν τρείς μήνες από τότε, ο καθείς μπορεί να αντικρύσει  πλέον έμπροσθέν του, να ορθώνεται έστω και ημιτελής,  ένας περικαλλής Ιερός Ναός,  αντάξιος της Δόξης του   Αγίου  Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

 Βλέπουμε να γίνετε  πράξη αυτό που ο Σεβ. Μητροπολίτης μας είχε αναφέρει την ώρα της Θεμελιώσεως του εν λόγω Ιερού Ναού λέγοντας τότε χαρακτηριστικά  "Θα είναι ένας χώρος όπου θα τελείται η Θεία Λατρεία, και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ενορία του Ζευγολατιού".

 

Έτσι με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας Μητροπολίτου,  με την στήριξη των Ενοριτών, των Τριπολιτών, του Εκκλησιαστικού  Συμβουλίου της Ενορίας, των ευλαβών Δωρητών, σε συνάρτηση  πάντα με την άοκνη  προσωπική εργασία και το ανεξάντλητο ενδιαφέρων του  Αιδ. Ιερέως  π. Νικολάου  Μπατζιάλα, η ανέγερση του Ιερού Ναού έχει προχωρήσει αρκετά και ένα μεγάλο μέρος των εργασιών έχει πραγματοποιηθεί πολύ γρηγορότερα από ότι το χρονοδιάγραμμα των εργασιών προέβλεπε.

Η Χάρη  και η Ευλογία του Αγίου Νικολάου ήταν και είναι ή κινητήρια δύναμη για την επίτευξη του έργου αυτού. Η Χάρη και η Ευλογία του Αγίου Νικολάου θα είναι αυτή  που  το επόμενο έτος Θεού θέλοντως θα τελεσθεί ο πρώτος  Εσπερινός και η Πρώτη Θεία Λειτουργία στην Μνήμη του Αγίου.  

Συγχαίρουμε όλους τους με οιονδήποτε τρόπο  συνέργησαν  για τον  σκοπό  της ανεγέρσεως του Ι. Ναού αυτού, ευχόμενοι όπως ο Άγιος Νικόλαος ο  Αρχιεπισκόπος  Μύρων της Λυκίας ο Θαυματουργός θα σκέπει και θα  χαρτώνει τους Ενορίτες και πάντας τους Ευσεβείς Χριστιανούς,   καταστώντα     και τον  Ναό  αυτόν,  ένα απάνεμο λιμάνι το οποίο θα βρίσκουν την ηρεμία τους οι ψυχές των Χριστιανών μας και θα γαληνεύουν με την Ευλογία του Αγίου .

Καλό και Ευλογημένο σαραντάημερο με το καλό τα Χριστούγεννα.   + Ι. Σ.