Η Αγία Φιλοθέη εορτάζει-Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/02/2011

Εάν ο Δήμος της Φιλοθέης αλλά και η Αθήνα έχει κάτι για το οποίο μπορεί νε καυχάται και να σεμνύνεται παντοτινά, αυτό είναι η ιερή μορφή της Αγίας Φιλοθέης, που έζησε, έδρασε και μαρτύρησε σ' αυτό τον τόπο, σφραγίζοντας έτσι ανεξίτηλα με την πνευματική της παρουσία τη ζωή όλης της περιοχής.

Οι κάτοικοι της Φιλοθέης τιμούν και σήμερα την κατεξοχήν αγία της Αθήνας και μεγάλη προστάτιδα του προαστίου τους, την Αγία Φιλοθέη την Αθηναία. Και φαίνεται αυτό ιδιαίτερα στα πλήθη των πιστών που συρρέουν στο πανέμορφο μικρό εκκλησάκι της, για να ασπαστούν το ιερό της λείψανο, και να εκζητήσουν τη χάρη της.

 

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Φιλοθέης ομωνύμου δήμου έχει ως εξής: 

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου

7.15-9.30 π.μ.Ὂρθρος καί Θεία Λειτουργία

10 π.μ.Πανηγυρική Παράκληση στήν Ἁγία Φιλοθέη, ἔξοδος τῶν ἱερῶν Λειψάνων της ἀπό τό προσκυνητάρι καί τοποθέτηση Αὐτῶν στό μέσον τοῦ Ἱ. Ναοῦ.

6 μ.μ.Μέγας Πανηγυρικός Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανῆς, Βύρωνος καί Ὑμηττοῦ κ. ΔΑΝΙΗΛ

9 μ.μ.– 1π.μ.Ἱερή Ἀγρυπνία 

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου

7 π.μ. – 10.30 π.μ.Ὄρθρος καί Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

4 μ.μ. Λιτάνευση ἱερῶν Λειψάνων καί ἱερᾶς Εἰκόνος Ἁγίας Φιλοθέης

5 μ.μ. Ἀκολουθία τῆς Ἱερᾶς Παράκλησις καί τοῦ Ἑσπερινοῦ.