Δύο χρόνια στο πηδάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/11/2011

Με επίκεντρο το Διδυμότειχο, έδρα της 16ης  Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού γιορτάστηκε στο Βόρειο Έβρο η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Το πρωί στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, ακολούθησε Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον. Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος παρέστη σε εκδήλωση της Μεραρχίας για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που δόθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου και την οποία πλαισίωσε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συμπληρώνοντας 2 χρόνια από της αναλήψεως των καθηκόντων του στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός ιερούργησε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Βύσσας επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. (Εκ της Ι.Μ. Διδυμοτείχου)