Άσχημα μηνύματα από την επαρχία: αυξάνονται και στο Ναύπλιο οι άποροι και οι άστεγοι-Ιερός Ναός έχει αναλάβει τη σίτισή τους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/11/2011

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Με πολύ κόπο αλλά πολύ αγάπη, συνεχίζεται το συσσίτιο από τον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου με πρωτεργάτη τον ιερέα της ενορίας πατήρ Ελευθέριο Μίχο καθώς και τις εθελόντριες του ιερού ναού οι οποίες μαζί με τον παπά μοχθούν καθημερινά για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα ώστε να ετοιμαστούν τα φαγητά και να τα μοιράσουν στους απόρους που έχουν φθάσει τα 90 άτομα.

Εκείνο που προβληματίζει είναι η ραγδαία αύξηση του αριθμού των απόρων μοναχικών και άστεγων συνέπεια και της οικονομικής κρίσης. Πάντως ένα είναι το σίγουρο ότι αυτές οι προσπάθειες δεν λύνουν το πρόβλημα απλά απαλύνουν τον πόνο πολλών συνάνθρωπων μας.

Τα γεύματα αγάπης χρειάζονται πολύ μόχθο και χωρίς την εθελοντική βοήθεια των κυριών που καθημερινά μαγειρεύουν των απλών ανθρώπων οι όποιοι παρά την οικονομική κρίση στηρίζουν το έργο της εκκλησίας καταθέτοντας οικονομική ενίσχυση ή τρόφιμα καθώς και τα μαγαζιά που βοηθούν αυτή την προσπάθεια, τα γεύματα αγάπης δεν θα πραγματοποιούνταν. 

Στόχος πάντως όλων είναι να συνεχιστεί με κάθε τρόπο το συσσίτιο και  για αυτό θα πρέπει ακόμα και τώρα κι ιδιαίτερα τα μαγαζιά να δώσουν ότι μπορούν, οι επιχειρηματίες από την Αργολίδα αλλά και από άλλες περιοχές πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή του ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας, ξερώντας φυσικά και την οικονομική δυσκολία της εποχής μας, κάνει τα πράγματα αρκετά δύσκολα. Πάντως κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη για το συσσίτιο του ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια που ανακουφίζει εδώ και δύο χρόνια πολλούς συνανθρώπους μας.