Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευλογεί την κυβέρνηση Παπαδήμου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/11/2011

(Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Φως Φαναρίου-Νικ. Μαγγίνας)

Συγχαρητήρια και ευχές στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμο έστειλε από την Βασιλεύουσα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,μετά το πέρας του εσπερινού που τελέστηκεστον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων, μέσα από τα βυζαντινά τείχη, παρουσία του νέου προξένου της Ελλάδος, Βίκτωρος Μαλιγκούδη.

«Συγχαίρουμε για τον προ ολίγης ώρας ανακοινωθέντα και αναλαβόντα τον σχηματισμόν της νέας κυβερνήσεως της Ελλάδος, τον νέον πρωθυπουργόν της Ελλάδος, εις τον οποίον ευχόμεθα από της Βασιλευούσης κάθε επιτυχίαν, εις το όντως δυσχερές έργον το οποίον αναλαμβάνει»,είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και πρόσθεσε:«Ελπίζουμε και ευχόμεθα με τους συνεργάτες του, με τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου, να μπορέσουν να εξαγάγουν την Ελλάδα από την δύσκολη καμπή της ιστορίας της εις την οποία ευρίσκεται. Να λύσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και να ξαναβρεί η Ελλάδα τον δρόμο της ως μία πολιτισμένη χώρα, ισοτίμως με τις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως προς χαράν ολοκλήρου του ευσεβούς Γένους και προς καύχησιν και της Μητρός Εκκλησίας, η οποία πάντοτε συνοδεύει τον ευσεβή ελληνικό λαό με την προσευχή της και την σκέψη της».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο νέο Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον οποίο εύχεται καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του.