Εκπαίδευση στην Ανακουφιστική Αγωγή από την Μητρόπολη Μεσογαίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/02/2011

Το Κέντρο Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και η Μ.Α.Φ. «Γαλιλαία» της Ι.Μ.Μ.Λ. σε συνεργασία με το Hospice CASA SPERANTEI (Brasov Ρουμανίας) διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά ταχύρρυθμη εκπαίδευση στην Ανακουφιστική Αγωγή (Palliative Care) ασθενών με νόσο που απειλεί τη ζωή τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές και ιερείς. Ο αριθμός των εκπαιδευομένων είναι αυστηρά περιορισμένος σε 30 άτομα.

Τα θέματα του σεμιναρίου περιλαμβάνουν τα εξής:
• Βασικές αρχές - Μοντέλα φροντίδας
• Αξιολόγηση ασθενών - Πλάνο θεραπείας - Εφαρμοσμένη Φαρμακολογία
• Ορισμός, μορφές και αρχές αντιμετώπισης του πόνου - WHO
• Ψυχοκοινωνικά προβλήματα (απώλεια, χωρισμός κ.λπ.) 

Η διάρκεια της θεωρητικής εκπαίδευσης θα είναι συνολικά 30 ώρες.

Η εκπαίδευση θα γίνει από Ρουμάνους εκπαιδευτές του CASA SPERANTEI (στην αγγλική) σε συνεργασία με Έλληνες ειδικούς σε θέματα Ανακουφιστικής Αγωγής.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 11-15 Απριλίου 2011, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. - 12:00 μ. και 2:00μ.μ. - 5:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας, στον Βύρωνα (Γ. Γεννηματά 5, εντός του Ι.Μετοχίου της Αναλήψεως).

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι €120.

Απαραίτητη προϋπόθεση: καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Απώτερος σκοπός της εκπαιδευτικής αυτής προσπάθειας είναι η ενημέρωση των λειτουργών υγείας σε θέματα Ανακουφιστικής Αγωγής και η περαιτέρω πλαισίωση της διεπιστημονικής ομάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία», της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Η εν λόγω ομάδα, έχει έδρα στα Σπάτα, απαρτίζεται από γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή και ιερείς. Σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Ο Άγιος Σάββας" τα μέλη της ομάδας φροντίζουν ασθενείς με καρκίνο, που διαμένουν στη περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, ήδη από τις αρχές του 2010.

Στους επαγγελματίες υγείας που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να εργασθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα της Μονάδας «Γαλιλαία», θα υπάρξει περαιτέρω αξιολόγηση και εν συνεχεία πρακτική εκπαίδευση.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011